FDM Terápia

KOMLEX MANUÁLIS FASCIA KEZELÉSEK 60-120 PERCBEN

Milyen problémák kezelhetők az FDM terápiával?

ízületek fájdalma (váll, térd stb.)

derék- háti fájdalom

krónikus fájdalom

izom fájdalmak

nyaki fájdalom

mozgásbeszűkülés

izomerőcsökkenés

sportsérülésekMár nálunk is igénybe vehetitek a Manuális Fascia kezeléseket!

Újabb kutatások igazolták számunkra, hogy az eddig igazából teljesen figyelmen kívül hagyott fascia nagymértékben befolyásolja a mozgásrendszer működését. 

Hogyan néz ki a kezelés?

A Manuális Fascia Technika egy mély masszázshoz hasonlítható.

A terapeuta a kezével dolgozik, kezeli a fasciát, az izomzatot, az izmok közötti sövényeket. Ez nem mindig kellemes, hiszen nem csak a felszínen dolgozunk, hanem rétegről rétegre haladva érjük el a mélyebben fekvő részeket is. A letapadt területeken fájdalmas is lehet, de a felszabadító hatás szinte azonnal érezhető.

KOMPLEX CSOMAGOK esetében a terapeutának 60/120 perc áll a rendelkezésére, hogy egyénre szabottan építse fel a terápiát. Ezen csomagoknak része a teljes test MANUÁLIS FASCIA KEZELÉSE, valamint a speciálisan problémára adaptált GYÓGYTORNA. Ezen kívül, ha a helyzet megköveteli a KINESIO TAPE felhelyezése, valamint a FLOSSING vagy KÖPÖLY alkalmazása. Ezentúl a páciens házi feladatként otthonában SMR HENGER használatával szintén lazítani tudja a hétköznapokban igénybe vett területet a kezelések között (természetesen ennek az eszköznek a használata betanításra kerül).

Mi is az a fascia ?

Sok esetben a fasciák diszfunkciója felelős az ízületi mozgástartományok beszűküléséért, a mozgásminták abnormalitásáért, kialakult betegségekért, és nem utolsó sorban a fájdalomért. A fascia egy kötőszövet a bőr alatt, kollagénrostokból és elasztinból áll, stabilizálja az egyéb szöveteket, elválasztja egymástól az izomrostokat, funkcionális izomláncokat, rögzíti a belső szerveket és átjárást biztosít az erek és idegek számára az izmok között.

A szerkezete hasonló a pókhálóhoz, egy folyamatos, megszakítás nélküli háló, mely a lábujjaktól a fej tetejéig egységet alkot. Ennek tudatában a panaszok vizsgálata során a testre, mint egységre kell tekintenünk. A traumák, gyulladásos folyamatok, műtétek a fasciában elváltozásokat hozhatnak létre, melyek a különböző képalkotó vizsgálatok előtt rejtve maradhatnak.

Ellenjavallatok:

bőrgyulladás, akut sérülés

daganatos megbetegedés

csontvelőgyulladás

akut csonttörés

érelmeszesedés

keringési zavar

fertőzések

aneurizma

terhesség

visszerek

arthritis