Mit szólnál egy méregtelenítéshez?

2019.07.17

Méregtelenítés. Ugye milyen jól csengő szó??
Milyen jó is lenne, ha lenne egyszerű és gyors módja annak, hogy megtisztítsuk bűnös lelkünket és testünket a elmúlt szezon túlevéseitől, és a télen oly kellemes begubózás alatt felszaladt plusz kilóktól!😇😳

Épp ezért töretlen a méregtelenítő szerek és kúrák sikere, melyek nagyszerű és gyors eredményekkel kecsegtetnek. Állításuk szerint megszabadítják a szervezetet a lerakódott toxinoktól, ezáltal javítva az egészséget , plusz elősegítve a fogyást! Eszközei hashajtó vagy vízhajtó hatású anyagok, teák vagy élelmiszerek, azonban ritkán azonosítják azokat a toxinokat, amiktől segítségükkel megszabadulhatunk, vagy a hatásmechanizmusukat. Persze a legnagyobb probléma velük nem ez, hanem hogy pozitív hatásuk tudományosan nem igazolt.

A szervezetünk szerencsére fel van készülve, hogy a káros anyagokat kiszűrjük, és ez a folyamat még különösebben speciális étrendet, vagy drága bogyókat sem igényel. Tehát ezeknek a méregtelenítő kúráknak semmilyen olyan hatása nincs, amikre a szervezet önmagában nem lenne képes.

Ahelyett, hogy hosszútávon megóvnánk a szervezetünknek ezt a szuperképességét, időről időre sokkoljuk a testünket egy-egy értelmetlen hashajtással vagy léböjttel.

De ha így nem könnyíthetünk a lelkünkön, akkor mégis hogyan???

Van néhány pozitív hatású szokás, amit ha alkalmazol, hozzásegít Téged az egészségesebb és boldogabb élethez. Csakis "evidence based", vagyis tudományosan megalapozott módszerek következnek:

1. A Nemzetközi Táplálkozás és Hidratáció Hetén mi mással kezdhetném, mint hogy igyál több vizet?
A víz nem csak a szomjúságod oltása miatt kell. A szervezetben számos szerepe van: szabályozza a testhőmérsékletet, hozzájárul ízületeink egészségéhez, részt vesz emésztőnedveink képzésében, vagyis az emésztésben, elősegíti a tápanyagok felszívódását és hatékonyan szállítja és a vizelettel kiüríti a szervezetből a testfunkciók közben keletkezett káros anyagokat (karbamid, szén-dioxid).

Hogy megfelelően hidratált legyél, a napi beviteled legyen 2,5-3,5 liter körüli (nők-férfiak)!
Ezt persze változhat a táplálkozásodtól, a hőmérséklettől, fizikai aktivitásodtól függően.

A vízfogyasztás után a legfontosabb, hogy CSÖKKENTSD AZ ALKOHOLFOGYASZTÁST!
Az alkoholt a máj által termelt enzimek acetaldehiddé alakítják, ami egy karcinogén (rákkeltő) vegyület, tehát TOXIN. Ezt a toxint a máj acetáttá alakítja, ami már egy ártalmatlan anyag, s kiürül a szervezetből.
Az alkohol tehát toxikus hatású, ezzel károsítja a májat, ráadásul zsírmájat okoz. A károsodott máj nem fogja tudni ezt a funkciót illetve a méregtelenítő feladatát többé ellátni.
A legjobb, amit a szervezetedért tehetsz, hogy tartózkodsz az alkoholfogyasztástól.

Egy, a közelmúltban publikált átfogó tanulmány szerint nincs az alkoholbevitelnek olyan mennyisége, ami nem károsítja a szervezetünket.