A Schroth tornával jelentős eredményeket lehet elérni gerincferdülés esetében

2023.07.01
Jellegzetessége a többi hagyományos gyógytorna kezelésekhez képest, hogy 3 dimenzióban korrigál. Nem csak az oldalirányú görbületeket korrigáljuk, hanem a csigolyák csavarodása közben kialakult bordapúpokat is. Ehhez pedig a gyakorlatok kivitelezése alatt forgató légzés elsajátítása is szükségeltetik.

A célok eléréséhez kiemelten fontos a rendszeresség és önszorgalom, a napi szinten végzett gyakorlatokhoz a kapott szóbeli instrukciók betartása mellett, mint például melyik oldalon hordjuk a táskát, melyik oldalon aludjunk, melyik lábunk irányába kell eltolnunk a súlypontunkat vagy éppen a medencénket, hogyan üljünk-, álljunk-, járjunk, miképp támaszkodjunk, emeljünk, hogy csak egy párat említsek.

Ajánlott minél hamarabb elkezdeni a tornát, hogy minél korábban megakadályozhassuk a görbületek romlását. Továbbá nagyon fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés és szükség esetén a megfelelő korzett elkészíttetése.

Milyen gyakorisággal kell végezni ezt a típusú tornát? 

Kattints a Youtube oldalunkra, hogy megtudd a választ  

Érdemes kiegészíteni manuálterápiával, valamint a gyakorlatok helyes elsajátítása után variálni tudjuk akár kettlebellel végzett funkcionális gyakorlatokkal. Így változássá és izgalmassá alakíthatjuk az egyéni alkalmakat.