Gyógytorna I Gyógymaszázs I Dietetika I Lélekterápia I Budapest, 3. ker.

RENDELŐI SZOLGÁLTATÁSOK
KEZELÉSEK

Dorn terápia + Breuss masszázs 90 perc

Breuss masszázs: Rudolf Breuss a masszázs módszerének kidolgozója. Nevéhez kötődik ez a porckorongregeneráló finom és lágy gerincmasszázs. Hatékonyan csökkenti a porckorongok terhelését, így intenzív fájdalommal járó gerincsérv sérv esetén ezzel szoktunk kezdeni még a Dorn terápia előtt.  Dorn terápia: Rendkívül hatékony kezelési mód a gerinc mentén adódó csigolya blokkok, aszimmetrikus elváltozások, szövetelváltozások esetén. Mélyen a paravertebrális izmok alatt dolgozunk, mely kissé érzékennyé teszi a kezelt területet, azonban várhatóan 3 napon belül megszűnik. 

20 000 Ft

Dorn terápia 60 perc

A Dorn terápia célja a normál fiziológiás helyzet visszaállítása. Rendkívül hatékony kezelési mód a gerinc mentén adódó csigolya blokkok, aszimmetrikus elváltozások, szövetelváltozások esetén. A Dorn terápia alapszemlélete, hogy ezen elváltozások kapcsolatban állnak belső szervi megbetegedéssel, pszichés rendellensséggel. Továbbá a panaszok többsége visszavezethető az alsó végtagok hosszbeli különbségére. Előszeretettel használjuk ezt a technikát gerincsérv és gerincferdülés esetében is. A Dorn terápia összesen 3 alkalomból áll, heti 1 alkalommal meg kell ismételni a kezelést. A harmadik alkalomtól kezdve elegendő a havi egy alkalom terapeuta által végzett kezelés a fájdalom mentesség megőrzésére. A kezelés időtartama: 60 perc. Történhet önállóan vagy Breuss masszázzsal kombinálva. Breuss masszázzsal együtt 90 perc.  

15 000 Ft

Manuálterápia 60 perc

Tekints be hozzánk egy-egy videó által Patrik órájába 2 részen keresztül! 1. rész: https://youtu.be/i2IXCUih-1Y 2. rész: https://youtu.be/qS-LoPJtUoo A manuálterápia egy diagnosztikai és terápiás eljárás egyaránt, mely a fájdalom okát kiváltó mozgásszervi elváltozásokat kezeli. A terápia során komplex technikákat alkalmazunk, így olyan kiegészítő kezelésekre is sor kerülhet, mint például FDM terápia - mely a fascialáncokat kezeli, köpölyözés - mely a letapadásokra fejti ki hatékony tulajdonságait, Medical Flossing , és speciális ízületi mobilizáció . HOGY NÉZ KI A KEZELÉS? Kezdésképp a pácienst részletesen kikérdezzük, megvizsgáljuk, megfigyeljük mozgását és ennek megfelelően állítjuk össze a kezelési tervet. A manuálterápia nem egy passzív technika. A kezelés során a manuálterapeuta a pácienssel együttműködve, összehangoltan dolgozik. A folyamat során a terapeuta nem csak a keze erejét, hanem saját testsúlyát is használja. Kétféle technikával kivitelezhető, az egyik a manipuláció, amikor rövid, gyors, erőteljes mozgatásokat végeznek a környező ízületek stabilan tartásával. A másik technika a mobilizáció, amikor lassú, kíméletes kimozgatások történnek, az izmok, ínak nyújtásával. MIKOR JAVASOLT A MANUÁLTERÁPIA? • Nyak-, hát-, derékfájdalom esetén • Lumbágó • Porckorong elváltozások • Gerincferdülés esetén torna kiegészítésképp • Befagyott váll szindróma • Idegbecsípődés kezelésére • Végtagzsibbadás esetén • Nagyízületi fájdalmak esetén • Csípő• Térd• Boka• Váll• Golfkönyök, teniszkönyök • Kisízületi fájdalomra MIKOR NEM JAVASOLT? • akut sérülés után közvetlenül • heveny ízületi gyulladás • csonthártyagyulladás • csontritkulás • daganatos megbetegedések Személyre szabott mozgásprogramunkért várjuk jelentkezésed az alábbi elérhetőségeken: BodyBalance4You Egészségközpont info@bodybalance4you.hu 1038 Budapest Kázmér utca 4 (Csillaghegyi Forrásfürdővel szemben) +36204179241

15 000 Ft

Manuálterápia 30 perc

Tekints be hozzánk egy-egy videó által Patrik órájába 2 részen keresztül!  1. rész: https://youtu.be/i2IXCUih-1Y 2. rész: https://youtu.be/qS-LoPJtUoo A manuálterápia egy diagnosztikai és terápiás eljárás egyaránt, mely a fájdalom okát kiváltó mozgásszervi elváltozásokat kezeli. A terápia során komplex technikákat alkalmazunk, így olyan kiegészítő kezelésekre is sor kerülhet, mint például FDM terápia - mely a fascialáncokat kezeli, köpölyözés - mely a letapadásokra fejti ki hatékony tulajdonságait, Medical Flossing , és speciális ízületi mobilizáció . HOGY NÉZ KI A KEZELÉS? Kezdésképp a pácienst részletesen kikérdezzük, megvizsgáljuk, megfigyeljük mozgását és ennek megfelelően állítjuk össze a kezelési tervet. A manuálterápia nem egy passzív technika. A kezelés során a manuálterapeuta a pácienssel együttműködve, összehangoltan dolgozik. A folyamat során a terapeuta nem csak a keze erejét, hanem saját testsúlyát is használja. Kétféle technikával kivitelezhető, az egyik a manipuláció, amikor rövid, gyors, erőteljes mozgatásokat végeznek a környező ízületek stabilan tartásával. A másik technika a mobilizáció, amikor lassú, kíméletes kimozgatások történnek, az izmok, ínak nyújtásával.  MIKOR JAVASOLT A MANUÁLTERÁPIA? • Nyak-, hát-, derékfájdalom esetén • Lumbágó • Porckorong elváltozások • Gerincferdülés esetén torna kiegészítésképp • Befagyott váll szindróma • Idegbecsípődés kezelésére • Végtagzsibbadás esetén • Nagyízületi fájdalmak esetén • Csípő• Térd• Boka• Váll• Golfkönyök, teniszkönyök • Kisízületi fájdalomra MIKOR NEM JAVASOLT? • akut sérülés után közvetlenül • heveny ízületi gyulladás • csonthártyagyulladás • csontritkulás • daganatos megbetegedések  Személyre szabott mozgásprogramunkért várjuk jelentkezésed az alábbi elérhetőségeken:  BodyBalance4You Egészségközpont  info@bodybalance4you.hu 1038 Budapest Kázmér utca 4 (Csillaghegyi Forrásfürdővel szemben)  +36204179241

9 500 Ft

FDM terápia + köpölyözés 60 perc

Egyénre szabva kombinálva ( FDM+Köpöly), vagy külön - külön is választhatja.(60 perc FDM vagy 60 perc köpölyöző masszázs). Rendkívül sokan kedvelik, és választják ezt a kezelési típust. Nagyon hatékony a fasciák kezelésére, a letapadások oldására. Helyi vérbőség által hamar tud csökkeni a gyulladás és a salakanyagok elszállítása. Azonnali felfrissülés és megkönnyebbülés érezhető. 

15 000 Ft

Állapotfelmérés + gyógytorna rendelőben 60 perc

A gyógytorna kezelések első lépése minden esetben a mozgásszervi állapotfelmérés. A páciens alapos kikérdezése, állapotának vizsgálata alapján állítunk össze személyre szabott kezelési programot. A páciens vizsgálata fehérneműben történik. Kérjük hozza magával orvosi papírjait/leleteit, amennyiben előzőleg orvosi kivizsgálásra is sor került. Mozgásszervi állapotfelmérés + gyógytorna (60 perc) A gyógytorna kezelés elkezdhető akár az első alkalommal. Az adott panaszok vizsgálata azonban a teljes időkeretet is igénybe veheti. A kezelés hatékonysága érdekében, állapottól függően a legtöbb esetben a páciens házi feladatot kap.

15 000 Ft

  Gyógytorna

  A gyógytorna célja elsősorban a mozgásszervi károsodás, és a funkciózavar helyreállítása, amely összességében az életminőség javítására szolgál. Választhat egyéni kezelések, valamint csoportos óráink közül.


  McKenzie terápia

  A Mckenzie torna kíváló azon betegeknek, akinek porckorongsérvet/kiboltosulást diagnosztizáltak, illetve helytelen testtartásból eredő nyak- ,hát-, derék fájdalom esetén.

  >>Olvass tovább

  Mozgásszervi állapotfelmérés

  A gyógytorna kezelések első lépése minden esetben a mozgásszervi állapotfelmérés. A páciens alapos kikérdezése, állapotának vizsgálata alapján állítunk össze személyre szabott kezelési programot.

  >>Olvass tovább

  Schroth terápia

  A Schroth 3 dimenziós scoliosis terápia. Segítségével nemcsak az oldalirányú görbületeket korrigáljuk, hanem a csigolyák csavarodása közben kialakult bordapúpokat is. Célunk, hogy a páciens könnyedén elsajátítsa a valódi középhelyzetet és képessé váljon a korrigált testhelyzet beillesztésére a mindennapokba.

  >>Olvass tovább

  Sport/Baleseti rehabilitáció

  A rehabilitáció célja, hogy elérjük a páciens állapotának maximális funkcionális javulását:
  -a sérült szöveteknek vissza kell nyerni eredeti funkcionális működésüket
  -ehhez pedig el kell érnünk a legkedvezőbb izomerőt, stabilitást és szabad ízületi mozgást

  >>Olvass tovább

  Medical Flossing

  Floss szalaggal végzett kompressziós terápia és különböző átmozgatásokkal végzett flosstréning. A gumiszalagot közvetlenül a sérült végtagra vagy területre, a megfelelő mértékű feszítéssel feltekerjük, majd átmozgatjuk (mobilizálás, erősítés, nyújtás). Terápia hatásai:
  - felgyorsul a szöveti gyógyulás,
  - nő a mozgásterjedelem,
  - fájdalomcsillapító hatás 

  Egyéni Gyógytorna otthonában

  Kérésére házhoz megy a gyógytornász. Egyénre szabott mozgásterápia sport- és balesti sérüléseket, műtéteket követő rehabilitációs időszakban. A rehabilitáció mellett hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, akárcsak az operációra való felkészülésre.


  Dorn terápia és Breuss masszázs

  A Dorn terápia célja a normál fiziológiás helyzet visszaállítása. Rendkívül hatékony kezelési mód a gerinc mentén adódó csigolya blokkok, aszimmetrikus elváltozások, szövetelváltozások esetén.

  >>Olvass tovább 

  Kinesiotaping

  A Kinesiotape, egy olyan speciális rendkívül hatékony szalag, mely természetes úton hat (nem tartalmaz semmilyen kémiai hatóanyagot). Célunknak megfelelően egy adott ragasztási technikát alkalmazva érhetünk el pl.: fájdalomcsillapítást, ízületi mozgásjavítást, gyulladás-, ödémacsökkentést.

  >>Olvass tovább

  Dietetikai Konzultáció

  Az egészség megőrzésre irányuló, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás.

  >>Olvass tovább


  Dinamikus Jóga

  A jóga gyakorlatai dinamikus, úgynevezett flow jellegű gyakorlatokból épül fel, melynek elemi kiválóan alkalmasak a gerinc edzésére, tornájára, a rossz tartásból, ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.

  >>Olvass tovább

  Aromaterápiás Masszázs

  Kíváló minőségű olajos masszázs BIO PRIMAVERA olajokkal. A masszázs segítségével támogatjuk a szervezetet a harmónia elérésében/megőrzésében. Belülről oldja fel a feszültséget, javítja a közérzetet. Mindez rendkívül fontos kiegyensúlyozottságunk és önbizalmunk megőrzéséhez.

  Lélek-Áthangolás

  A kezelés egy olyan komplex érintéssorozat egymásra épülő rendszere, amely különböző ún. oldás-kulcsokat működtet a fizikai test, az étertest, az érzelem-test és a mentál-test szintjén.

  >>Olvass tovább

  Stretching

  Szellemi, -és fizikai ellazulásunk elérésének érdekében egy relaxációs nyújtó program lágy zenével, ízületi mozgásterjedelemet -, hajlékonyságot növelvén.

  >>Olvass tovább

  Kismama Torna

  Segít a terhességgel járó kellemetlenségek kiküszöbölésében (derékfájás, hátfájás, lábdagadás), megnöveli az energiaszintet és jó közérzetet teremt.   Gyógymasszázs

  Masszázs hatására tartósan enyhülhet, meg is szűnhet a fájdalom. Gyógyító jellegű, rehabilitáció céljából történő kezelés, melyet legtöbbszőr gyógytornával társítunk.

  >>Olvass tovább

  Köpölyöző masszázs

  A köpölyöző masszázs segíti a szövetek regenerálódását, ami a fájdalom csökkenését és a funkció javulását eredményezi. A művelet olykor fájdalommal és a bőr átmeneti elszíneződésével jár, ám jótékony, felszabadító hatása szinte azonnal érezhető.

  Olvass tovább

  Funkcionális Személyiedzés

  A funkcionális tréning alatt olyan összetett gyakorlatokat végzünk, amelyek a mindennapi életben is megtalálhatóak. Az edzések alatt a teljes test megmozgatása a cél. Ilyenkor egyetlen tréning alatt előkerül a mobilizáció, az állóképesség fejlesztése, az erősítés, koordináció, és egyensúlyfejlesztés is.

  FDM terápia

  Az FDM terápia egy rendkívül hatékony mozgásterápiás eljárás. Az FDM-ről elismerik, hogy a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia manapság.

  Olvass tovább