RENDELŐI SZOLGÁLTATÁSOK
KEZELÉSEK

Gyógytorna

A gyógytorna célja elsősorban a mozgásszervi károsodás, és a funkciózavar helyreállítása, amely összességében az életminőség javítására szolgál. Választhat egyéni kezelések, valamint csoportos óráink közül.


McKenzie terápia

A Mckenzie torna kíváló azon betegeknek, akinek porckorongsérvet/kiboltosulást diagnosztizáltak, illetve helytelen testtartásból eredő nyak- ,hát-, derék fájdalom esetén.

>>Olvass tovább

Mozgásszervi állapotfelmérés

A gyógytorna kezelések első lépése minden esetben a mozgásszervi állapotfelmérés. A páciens alapos kikérdezése, állapotának vizsgálata alapján állítunk össze személyre szabott kezelési programot.

>>Olvass tovább

Schroth terápia

A Schroth 3 dimenziós scoliosis terápia. Segítségével nemcsak az oldalirányú görbületeket korrigáljuk, hanem a csigolyák csavarodása közben kialakult bordapúpokat is. Célunk, hogy a páciens könnyedén elsajátítsa a valódi középhelyzetet és képessé váljon a korrigált testhelyzet beillesztésére a mindennapokba.

>>Olvass tovább

Sport/Baleseti rehabilitáció

A rehabilitáció célja, hogy elérjük a páciens állapotának maximális funkcionális javulását:
-a sérült szöveteknek vissza kell nyerni eredeti funkcionális működésüket
-ehhez pedig el kell érnünk a legkedvezőbb izomerőt, stabilitást és szabad ízületi mozgást

>>Olvass tovább

Medical Flossing

Floss szalaggal végzett kompressziós terápia és különböző átmozgatásokkal végzett flosstréning. A gumiszalagot közvetlenül a sérült végtagra vagy területre, a megfelelő mértékű feszítéssel feltekerjük, majd átmozgatjuk (mobilizálás, erősítés, nyújtás). Terápia hatásai:
- felgyorsul a szöveti gyógyulás,
- nő a mozgásterjedelem,
- fájdalomcsillapító hatás 

Egyéni Gyógytorna otthonában

Kérésére házhoz megy a gyógytornász. Egyénre szabott mozgásterápia sport- és balesti sérüléseket, műtéteket követő rehabilitációs időszakban. A rehabilitáció mellett hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, akárcsak az operációra való felkészülésre.


Dorn terápia és Breuss masszázs

A Dorn terápia célja a normál fiziológiás helyzet visszaállítása. Rendkívül hatékony kezelési mód a gerinc mentén adódó csigolya blokkok, aszimmetrikus elváltozások, szövetelváltozások esetén.

>>Olvass tovább 

Kinesiotaping

A Kinesiotape, egy olyan speciális rendkívül hatékony szalag, mely természetes úton hat (nem tartalmaz semmilyen kémiai hatóanyagot). Célunknak megfelelően egy adott ragasztási technikát alkalmazva érhetünk el pl.: fájdalomcsillapítást, ízületi mozgásjavítást, gyulladás-, ödémacsökkentést.

>>Olvass tovább

Dietetikai Konzultáció

Az egészség megőrzésre irányuló, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás.

>>Olvass tovább


Dinamikus Jóga

A jóga gyakorlatai dinamikus, úgynevezett flow jellegű gyakorlatokból épül fel, melynek elemi kiválóan alkalmasak a gerinc edzésére, tornájára, a rossz tartásból, ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.

>>Olvass tovább

Aromaterápiás Masszázs

Kíváló minőségű olajos masszázs BIO PRIMAVERA olajokkal. A masszázs segítségével támogatjuk a szervezetet a harmónia elérésében/megőrzésében. Belülről oldja fel a feszültséget, javítja a közérzetet. Mindez rendkívül fontos kiegyensúlyozottságunk és önbizalmunk megőrzéséhez.

Lélek-Áthangolás

A kezelés egy olyan komplex érintéssorozat egymásra épülő rendszere, amely különböző ún. oldás-kulcsokat működtet a fizikai test, az étertest, az érzelem-test és a mentál-test szintjén.

>>Olvass tovább

Stretching

Szellemi, -és fizikai ellazulásunk elérésének érdekében egy relaxációs nyújtó program lágy zenével, ízületi mozgásterjedelemet -, hajlékonyságot növelvén.

>>Olvass tovább

Kismama Torna

Segít a terhességgel járó kellemetlenségek kiküszöbölésében (derékfájás, hátfájás, lábdagadás), megnöveli az energiaszintet és jó közérzetet teremt. Gyógymasszázs

Masszázs hatására tartósan enyhülhet, meg is szűnhet a fájdalom. Gyógyító jellegű, rehabilitáció céljából történő kezelés, melyet legtöbbszőr gyógytornával társítunk.

>>Olvass tovább

Köpölyöző masszázs

A köpölyöző masszázs segíti a szövetek regenerálódását, ami a fájdalom csökkenését és a funkció javulását eredményezi. A művelet olykor fájdalommal és a bőr átmeneti elszíneződésével jár, ám jótékony, felszabadító hatása szinte azonnal érezhető.

Olvass tovább

Funkcionális Személyiedzés

A funkcionális tréning alatt olyan összetett gyakorlatokat végzünk, amelyek a mindennapi életben is megtalálhatóak. Az edzések alatt a teljes test megmozgatása a cél. Ilyenkor egyetlen tréning alatt előkerül a mobilizáció, az állóképesség fejlesztése, az erősítés, koordináció, és egyensúlyfejlesztés is.

FDM terápia

Az FDM terápia egy rendkívül hatékony mozgásterápiás eljárás. Az FDM-ről elismerik, hogy a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia manapság.

Olvass tovább