Emésztőrendszeri problémákkal, puffadással küzdesz? Nézd meg mit tehetsz, hogy jobban legyél!

2023.07.17

Ma szeretnénk beszélni a puffadásról, ami sokunk számára ismerős probléma lehet. A puffadás kellemetlenséget és feszültséget okozhat a hasi területen, és gyakran társulhat emésztési problémákkal is.


🌸Tapasztalataink szerint nagyon hasznos előnyökkel bír a vagus terápia és a viscerál terápia. Legjobb a kettőt együtt kombinálni. Együtt pedig egy 90 perces "szeánsz" - nak lehetünk részesei, mely alatt és után optimalizálódik a szervezetünk működése. (Bővebben a vagusról itt írtunk, a viscerálról pedig itt.)


🍰Persze ez csak egy szelet a tortában, ugyanis mit sem ér az egész, ha nem kezdünk gyökeresen változtatni a problémát kiváltó étkezési szokásainkon, a fel nem dolgozott lelki történéseinken.


🌸 Nem elhanyagolható a Foodtest sem. Ajánljuk ennek elvégzését, mely pár csepp vérből kideríti, hogy számunkra milyen ételek milyen káros reakciókat - intoleranciákat válthatnak ki. Kapunk egy "szép" listát, hogy miket érdemes kerülnünk és miket kell teljesen kiiktatni 6 hónapra vagy teljesen.

Tippjeink kifejezetten puffadásra:


🌸Amennyiben az étrend rosttartalma magas, az ajánlott 30-40 g/nap mennyiséget jócskán meghaladja és nem párosul hozzá megfelelő folyadékbevitel (legalább 2-2,5 liter/nap), az okozhat puffadásos panaszokat.

🌸 Az étkezés üteme is vizsgálandó. A lassú ütemű, alapos rágás segíti az emésztési folyamatokat, míg a gyors, kapkodó ütemű étkezés során, a levegőnyelés következménye is lehet puffadás.

🌸Amennyiben az étrend rosttartalma alacsony és ebből fakadnak a tünetek, azt különböző prebiotikus készítményekkel is pótolhatod. Jó készítmények lehetnek a Freyagena rostkomplexei, vagy a GAL Flóra Rost Komplex szelektív rostjai, amelyek megfelelő folyadékfogyasztás mellett a jótékony flórát támogatva segíthetik a regenerációt.

🌸A probiotikumok alkalmazása minden esetben egyénre szabottan történjen.